top of page
Search
  • Writer's pictureIvana Štulić

Mindfulness radionice

Updated: Apr 22, 2022

Želite smanjiti stres vaših zaposlenika i osigurati njihovu veću psihofizičku dobrobit (well-being)?



Prepoznajete li vaše zaposlenike (a možda i sebe) u ovim tvrdnjama:

Osjećam da sam pod velikim stresom. 

Teško se koncentriram i ne uspijevam držati fokus kao prije.

Često se brinem i muči me neizvjesnost budućnosti. 

Nisam miran/na koliko bih voljela biti, znam planuti i/li slabo spavati. 

Ako prepoznajete ove simptome među vašim zaposlenicima, praksa mindfulnessa bi mogla biti rješenje.


Želite znati zašto su tvrtke poput Applea, Googlea, Microsofta, PwC-a, Accenturea, Sonyja, Nikea, Intela, Goldman Sachsa i Facebooka uvele mindfulness radionice za svoje zaposlenike?


Mindfulness, kao jedno od područja pozitivne psihologije, predstavlja stanje i praksu pozornosti na sadašnji trenutak, svjesnosti o svemu što je sada prisutno te prepoznavanje i prihvaćanje misli, osjećaja i senzacija datog trenutka. 


Desetljeća znanstvenih istraživanja su pokazala da redovita praksa mindfulnessa donosi poboljšanje osobne dobrobiti i zadovoljstva te pozitivno utječe na naše fizičko i mentalno zdravlje.


Primjenom mindfulnessa smanjujemo bol, depresiju, anksioznost, stres i umor. Također povećavamo koncentraciju, otpornost i unutarnji balans, a čak i bolje spavamo. 

Mindfulness tehnike su razne, od svjesnog disanja, kretanja, do meditacije i savouringa. Ono što je najbolje - svatko ih može naučiti i usvojiti. 


Preporuka je da se radionice organiziraju jednom tjedno po 1h online za ograničenu grupu polaznika (min 5 ljudi, max 12 ljudi) u trajanju od 8 tjedana.

Moguće je prilagoditi frekvenciju i trajanje ovisno o specifičnim potrebama.

Termin održavanja radionica je po dogovoru.


Ako ste zainteresirani za organizaciju mindfulness radionica za vaše zaposlenike, javite se na: info@ivanastulic.com.


Ako u vašoj tvrtki ne postoji dovoljan broj polaznika za formiranje grupe, možete se prijaviti i pojedinačno na otvoreni program.


Mindfulness online program - otvoreni


Termin: 2023.

Program obuhvaća 8 radionica u trajanju od 1h koje se održavaju jednom tjedno, isti dan u tjednu 19:30-20:30h tijekom 8 tjedana.


Sadržaj: Mindfulness pristupi i principi, mindfulness tehnike (disanje, body scan, meditacija, opažanje, kretanje, pojačavanje osjetila, primjena u rutinskim aktivnostima, povećani fokus i dr.), tehnike za "prvu pomoć" u stresnoj situaciji i tehnike za redovitu praksu, kultiviranje neprosuđivanja, prihvaćanja i blagosti.


Rad u manjoj grupi s ograničenim brojem polaznika.

Svaki susret se sastoji od check-ina, kratke teorije, praktične vježbe tehnike/a (najveći dio) i feedbacka i pitanja.

Program je otvoren za zaposlenike različitih organizacija, kao i za fizičke osobe koje se pojedinačno prijavljuju.


PRIJAVA je obavezna, putem formulara.


Cijena za individualne prijave za pravne osobe: 1.600 HRK po osobi. Za veći broj prijava iz iste organizacije moguće je ostvariti popust.

Za fizičke osobe javite se na info@ivanastulic.com.


Općenito, za više informacija javite se na info@ivanastulic.com.


Slijede dojmovi polaznika:

"Ivana's Mindfulness workshops came in a tough time during COVID-19 quarantine. Focus was almost non-existent, stress was getting to me, and I started having trouble sleeping. Ivana's workshops really helped me to calm myself, to regain focus during the day and, when doing the exercises in the evening, I fell asleep pretty quickly. Workshops were perfectly time-boxed - not too short, and not too long, and Ivana gave a lot of useful tips and tricks to help everyone doing the exercises. I would recommend Ivana to everyone, even if you're not usually the type of person who does those sorts of activities (I wasn't either). Also, I recommend the meditation video on her Youtube channel, I use it quite often. Thank you Ivana, and I hope we will meet each other some time in the future, I wish you all the best! :)"

Luka Skupnjak


"I had a pleasure to work with Ivana on multiple workshops, including Mindfulness. She's highly professional and her approach is natural and fun. I would recommend Ivana to everyone. Looking forward to working with Ivana again!"

Damir Trputec


"8-tjedni online Mindfulness program vođen od strane Ivane dodatno me približio razumijevanju značenja pojma Mindfulness, koji se danas često može čuti u eteru.

Dobro pripremljen i strukturiran program sadržavao je mnogobrojne vođene tehnike i vježbe, nakon čijih smo prakticiranja izmjenjivali iskustva u grupi.

Smatram da ovaj program sadrži izvrsne alate čijim dosljednim prakticiranjem možemo povoljno djelovati na vlastito opće dobro.

Također, izvrsno je bilo svoja iskustva podijeliti unutar grupe i čuti druge. Toplo preporučujem ovaj program."

Matija


"Nisam imao očekivanja od radionice osim neke vrste pozitivne treme, kao straha od nepoznatog :). No, nakon jutarnje meditacije (opuštanja), trema je nestala, a sama meditacija ostavila je na mene vrlo ugodno iskustvo. Radionica je bila inspirativna, izazvala pozitivnu energiju i misli te me potakla na rad na sebi."

Ivan

"Radionica s Ivanom je bila inspirativna i poučna. Kao coach, Ivana je pozitivna i ugodna osoba, s jasnim i konstruktivnim načinom komunikacije. Osim korisnih alata i pamtljivih priča i koncepata, koji su mi od pomoći u svakodnevnim izazovima, više od svega puno što „nosim“ s te radionice je dodatno povezivanje s kolegama na jednoj drugoj „razini“, nakon čega osjećam još veće zajedništvo. Taj tip radionice me iznova podsjeti koliko imam empatičan i divan tim"

Mladen


"Draga Ivana, hvala ti na ugodnom druženju kroz osam ponedjeljaka mindfulness radionice. Dobro je bilo započeti tjedan radom na sebi i pozitivnim mislima, probuditi u sebi svjesnost i važnost sadašnjeg trenutka, biti sada i ovdje. Mogu reći da sam pod tvojim jednostavnim vođenjem nadasve zanimljive radionice uspjela savladati prve korake budnosti i opustiti svoj um i da sam zadovoljna kako si to posložila.

Hvala ti jer si nam dala alate pomoću kojih možemo svakodnevnom primjenom biti mindful i od toga izvući samo benefite; ublažiti svakodnevni stres, zastati u danu, umiriti um i tijelo, prepoznati emocije.... Postajem svjesnija vlastitih misli i koliko je automatizma u svakodnevnom životu. Motivirala si me da mindfulness počnem vježbati i primjenjivati svaki dan i time se osjećati bolje.

Hvala ti na tome Ivana!"

Goga


Za uvod u temu, možete pogledati i snimku održanog online predavanja o mindfulnessu.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page